PRIHVAĆANJE NEGATIVNIH OSJEĆAJA

Kada smo uznemireni radi nečega i osjećamo se kao da nas ta emocija “drži u šaci”, a prošlo je neko vrijeme od situacije koja je uzrokovala pojavu određenog osjećaja, to znači da je to nešto poznato, odnosno da je to emocija koju ne proživljavamo prvi put, već smo to emotivno stanje doživjeli više puta, a čiji uzrok vrlo vjerojatno seže sve u djetinjstvo. Sve što nam je potrebno je prepoznavanje te emocije, razumijevanje i suosjećanje. Onda ta emocija gubi svoj naboj i javlja se jedno prirodno oslobađanje i radost za razliku od umjetnog dizanja vibracije gdje mi negiramo i potiskujemo emociju.

Na dugoročno tu ne pomaže nikakvo dizanje vibracije. To je djelotvorno jedino za brzu promjenu raspoloženja, kod recimo, pada energije kad se želimo dizanjem vibracije dovesti u drugo, pozitivno raspoloženje. Ali ne pali kod emocija punih naboja koje nas prate kao sjena kroz život. Možda će trenutno i djelovati, no vrlo brzo će se u nekoj novoj situaciji ponovo pojaviti ta emocija. Jer ona nije bez razloga tu. Jer traži da bude prepoznata i prihvaćena. Jer je u toj nekoj emociji zarobljen neki dio nas koji nam smeta. I zato se ne želimo baviti njime.

No, odbacujući taj dio, odbacujemo i sebe. Cjepkamo se, svaki put kad odbacimo mogućnost sagledavnja tzv. negativne emocije, postajemo još odvojeniji nego što smo bili. To nije lako i nekad je veoma bolno zbog čega je danas puno popularnije “dizati vibraciju” na razne načine da bismo se doveli u stanje dobrog osjećaja. Jer žudimo za ugodom više negoli za istinom. Ova pomodnost umjetnog dizanja vibracije i krivog tumačenja zakona privlačenja je dovela mnoge ljude da se osjećaju krivi ako samo pomisle nešto “krivo” i da više sami ne znaju što i kako se osjećaju jer nisu u skladu sa nekakvim nedostižnim standardima po kojima bi život trebao funkcionirati.

Život ima svoje prirodne zakonitosti, ali ima i svoju ljepotu koja se zove nepredvidivost. Svatko bi se od nas trebao zapitati što mu je važnije: da bude cjelovit i potpun, s kompletnom paletom osjećaja koje jedan čovjek može doživjeti ili da slijedi pravila koja ga samo još dublje zakopavaju i čine svojim vlastitim robom.

S ljubavlju, PatricijaPretplatite se na newsletter

Želite prvi dobiti najnovije objave na blogu i  najnovije obavijesti? Pretplatite se na newsletter

Provjerite e-mail sandučić. Poslali smo Vam potvrdu poruku u kojoj se nalazi aktivacijski link.