Proces prisutnosti

Svi u životu dobivamo mogućnost izbora i prilike. No, samo nas vlastiti koraci mogu povesti prema onome što je stvarno, a time i trajno. Stoga, dok živimo u vremenu čitav život tragamo za smislom života. U sadašnjem trenutku uživamo u životu prožetim smislom.

-Michael Brown

Vjerujem da je svatko od nas ispunjen mudrošću iza onoga što mislimo da znamo. Ona iskonska Prisutnost koja zna šta je za nas dobro. To je onaj dio nas koja samo čeka svoju priliku. Veoma strpljivo i blago čeka da se izrazi, da se otkrije. Ona poznaje našu dušu, naše najdublje tajne i najveće želje i razumije nas i podržava na način kako to nitko drugi ne može. Ona grli naše strahove i vida naše rane. Nikad nas neće razočarati i uvijek ima vremena za nas. Njeguje nas i pruža utjehu u teškim trenucima. Razumijevanje i suosjećanje prema vlastitim greškama prije će nas dovesti korak dalje umjesto stalne borbe s vjetrenjačama gdje se od nas očekuje da se “popravljamo” i budemo još bolji. To je ono mjesto u nama gdje je ionako već sve savršeno.

Ukoliko ste ovo prepoznali i osjetili kao svoju istinu, pozivam vas na putovanje kojim će nas voditi naša unutrarnja Prisutnost.

Putovanje kojim nas vodi naša unutarnja Prisutnost sastoji se od praktičnih i percepcijskih metoda te spoznaja potrebnih za svjesno odvlačenje pažnje s privida i zamki vremena kako bismo mogli ponovno zakoračiti u sadašnji životni trenutak. Razvijanje svjesnosti sadašnjeg trenutka potiče način postojanja koji nam omogućuje da živimo svjesno, a ne  da samo reagiramo na ono što nam život donese.

Svakoga nas trenutka okružuje radostan, zdrav život ispunjen obiljem. Život »u vremenu« nosi nas poput bujice i baca nas ovamo-onamo. Stoga nam život prolazi u borbi, umjesto u primanju.

-Michael Brown

Proces prisutnosti radi se po istoimenoj knjizi Michaela Brown-a i uključuje jedan uvodni plus  deset online susreta podrške u trajanju od 2 do 2,5 sata kroz deset tjedana gdje raspravljamo o iskustvima vezanim za prethodno poglavlje. Svako poglavlje sastoji se od trostrukog procesa: vježbi disanja, izjava za buđenje svjesnosti i materijala za čitanje s percepcijskim metodama.

Proces uopće nije težak, ali je zahtjevan jer će se početi događati unutarnje promjene koje treba jednostavno s razumijevanjem i ljubavlju propustiti kroz sebe. Sve što trebate je vaša spremnost da ćete odraditi proces do kraja bez ikakvih očekivanja. Jer, Proces se ne radi da bismo nešto postigli, već da bismo se oslobodili iluzija i života u prividu vremena i spoznali svoju suštinu, ono što mi stvarno jesmo i pronašli svoj unutarnji mir. Jer samo život izvan vremena donosi nam iskustvo Božanske prisutnosti, mir i radost.

Jedino iz te točke neuvjetovanosti postajemo svjesni kreatori svog života.

Napomena: maksimalan broj polaznika je 5, a može se raditi i individualno

Prijava

Pretplatite se na newsletter

Želite prvi dobiti najnovije objave na blogu i  najnovije obavijesti? Pretplatite se na newsletter

Provjerite e-mail sandučić. Poslali smo Vam potvrdu poruku u kojoj se nalazi aktivacijski link.

Kotač života

Ispunite kratak test po uputama

Na Vaš mail smo poslali kotač života.